Пятница, 17.05.2024, 05:48
НД Лабораторія з інформаційно-правового забезпечення ЛІПСТ
ГлавнаяРегистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Форма входа
...
Категории раздела
ИННОВАЦИИ УКРАИНЫ

Маразми України в сфері інтелектуальної власності
Block title

Cлужба Національної безпеки України

Новый Мир
Новый Мир - информационный портал
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2010 » Август » 6 » Новые обсуждения
11:19
Новые обсуждения

1.      Громадське обговорення проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань реєстрації юридичних осіб”;

2.      Громадське обговорення проекту Закону України "Про громадські організації”;

3.      Новий Податковий кодекс: обговорення почалося;

4.      Маразми Украъни: ³д урядовців підготовлено два проекти Податкового кодексу – "поганий” та "добрий”;

5.      Компанія Google уклала 20-річний контракт на придбання енергії вітру;

6.      Триває запис на безкоштовні тренінги щодо безпеки в Інтернеті;

7.      У Києві беруться підтримувати молодих вчених

 

 

Громадське обговорення проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань реєстрації юридичних осіб”


³дповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" Міністерство юстиції для громадського обговорення оприлюднено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань реєстрації юридичних осіб".

Проект розроблено Міністерством юстиції на виконання пункту 1 протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 14.03.2007 року.

Метою розробки проекту є спрощення порядку реєстрації непідприємницьких товариств (політичних партій, благодійних організацій, адвокатських об’єднань, творчих спілок, торгово-промислових палат тощо), а також приведення у відповідність законодавства з питань зазначеної реєстрації до інших законів України, зокрема: Цивільного кодексу України, Законів України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", "Про оподаткування прибутку підприємств".

Завданням проекту є унормування питання щодо спрощення порядку реєстрації непідприємницьких товариств шляхом внесення відповідних змін до законів України.

Поданим проектом пропонується внести зміни до Законів України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", "Про благодійництво та благодійні організації", "Про політичні партії в Україні", "Про професійних творчих працівників та творчі спілки", та "Про торгово-промислові палати в Україні" в частині:

покладення на Мін’юст та його територіальних органів функцій державного реєстратора непідприємницьких товариств;
скасування додаткових реєстраційних зборів, введення єдиного зразка свідоцтва;
приведення у відповідність законодавства з питань реєстрації до інших законів України, зокрема: Цивільного кодексу України, Законів України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", "Про оподаткування прибутку підприємств".
Прийняття Закону сприятиме скасуванню складної процедури подвійної реєстрації, спрощенню порядку набуття ними статусу юридичних осіб, а також узгодженню законодавства з питань реєстрації з іншими законами України.

Проект спрямований на подолання бюрократизму та спрощення реалізації громадянами України їх конституційних прав і свобод, а також на імплементацію міжнародно-правових норм, що регулюють суспільні відносини у сфері захисту основних прав людини, розвиток громадянського суспільства.

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати на адресу: 01001, м. Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції, Департамент легалізації об’єднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформагентств. Адреса електронної пошти: semyorkina@minjust.gov.ua

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань реєстрації юридичних осіб" від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством юстиції протягом місяця з дня оприлюднення
(до 27 серпня 2010 року).

 

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1442910

 

 

Громадське обговорення проекту Закону України "Про громадські організації”

 З метою удосконалення правових та організаційних основ реалізації права на свободу об'єднання, створення сприятливих умов для утворення і діяльності громадських організацій Міністерством юстиції розроблено проект Закону України "Про громадські організації”.

 

Враховуючи суспільну важливість зазначеного законопроекту, за дорученням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова центральні і місцеві органи виконавчої влади протягом серпня цього року проведуть його громадське обговорення із залученням представників відповідних громадських рад та інститутів громадянського суспільства. Також у вересні заплановано проведення обговорення проекту Закону за участю керівництва Кабінету Міністрів України та представників громадських організацій.

 

З проектом Закону України "Про громадські організації" можна ознайомитися в додатку до цього повідомлення. 

 

Додаткову інформацію можна отримати в Департаменті інформації  

та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України за телефонами 044-256-60-67 (Кагляк Ярослава Олексіївна) та 044-256-60-74 (Ільєнко Олександр Валерійович).

 

 

Контакти

Ільєнко Олександр Валерійович

Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

iljenko@kmu.gov.ua

  • 044-256-60-74

Файли

 project.pdf   173.1 КБ http://gurt.org.ua/uploads/news/2010/08/05/project.pdf

http://gurt.org.ua/news/recent/7314/

 

Оприлюднення проекту Закону України "Про громадські організації”

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 30.07.2010 №45366/2/1-10 НАЕР оприлюднює проект Закону України "Про громадські організації”.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту закону просимо надсилати на e-mail: k.sergey@naer.gov.ua

 

Новий Податковий кодекс: обговорення почалося


У Міністерстві фінансів дали старт громадському обговоренню проекту Податкового кодексу, який напередодні надрукувала газета "Урядовий кур'єр". Урядовці кажуть, що насправді існує 2 варіанти проекту.

Після протестів опозиції, громадськості та бізнес-середовища з ухваленого в першому читанні варіанту Податкового кодексу вилучені пункти про податок на нерухомість та оподаткування банківських депозитів громадян, прогресивна шкала податку на прибуток для фізичних осіб та звільнення будівельних робіт та операції з продажу житла на первинному ринку від сплати ПДВ. ³це-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що в офіційній пресі опублікований проект Мінфіну та Державної податкової адміністрації. І що паралельно розробляється інший документ за участі "робочої групи, до якої увійшли представники бізнес-середовища країни".

Незалежні економісти вважають "позитивним сигналом для бізнесу та іноземних інвесторів" перенесення розгляду проекту на осінь та визначення відповідальним за розробку кодексу Мінфіну, замість податкової адміністрації. Водночас, експерт Інституту системного аналізу громадянського суспільства Андрій Супрун висловив жаль щодо відсутності "реального, а не показового обговорення в експертному середовищі" проекту кодексу.

Розгляд в уряді – 26 серпня

За словами Супруна, це загрожує "серйозними недоопрацюваннями, що спричинять непорозуміння між фіскальними органами та комерційними структурами й фінансовими установами". Згідно з планом уряду, протягом серпня очікуються регіональні громадські слухання за участі представників бізнесу, науковців та накопичення пропозицій телефоном.

Як сказав заступник міністра фінансів Вадим Копильов, розгляд узагальнених пропозицій урядом очікується 26 серпня. А 5 вересня Кабмін має подати проект Податкового кодексу на затвердження Верховної Ради.

 

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1443410

 

 

³д урядовців підготовлено два проекти Податкового кодексу – "поганий” та "добрий”. Поліцейська держава грає в "поганого” та "доброго” поліцейського

Влада продовжує експерименти над малим та середнім бізнесом. Виявляється, підготовлено два проекти Податкового кодексу – "поганий” та "добрий” відповідно від Кабміну та віце-прем’єра Тігіпко. Це вже як в поганий поліцейських серіалах для того, щоб "розколоти злочинця” (у нас його роль традиційно з часів революції 1917 року грає бізнес), є "поганий” та "добрий” поліцейські. Що і не дивно, адже у нас є податкова міліція (поліція), яка готова почути команду "фас”, колишній міністр МВС є нині міністром економіки, а колишній голова ДПАУ є керівником уряду. Тобто всі функції поліцейського керування економікою вже майже є. Нині потрібен лише поліцейський Податковий кодекс.

Незважаючи на вже представлений Кабміном у для суспільного обговорення новий варіант Податкового кодексу, віце-прем'єр-міністр С.Тігіпко готує 5 серпня презентацію своєї версії документа. Виявляється він не брав участь у доробці проекту Кабміну, хоча усюди говорив про протилежне, і робив свій проект. Але це не дивно, адже він тільки "куратор” економічного блоку, про який є маразм нижче, а Міністр економіки навіть не входить у Комітет економічних реформ..

На мою думку виходів із ситуації два – традиційна буржуазна революція або традиційний латиноамериканський варіант тіньової економіки та тотальної корупції.

Петро ПАТЛАТИЙ

P.S. Для завершального акорду маразму Податкового кодексу ще не вистачає його проекту від Президента.

http://www.marazm.org.ua/tax/4_130.html

 

 

Компанія Google уклала 20-річний контракт на придбання енергії вітру

Компанія Google почала закупівлі відновлюваної електроенергії у компанії NextEra Energy, що володіє вітряними електрогенеруючими установками. Контракт підписаний на 20 років.

У Google говорять, що для компанії це не тільки іміджевий крок, а й можливість порівняно дешево закупити електрику в оптових масштабах, тому що компанія фактично виходить вперше на спотовий ринок електроенергії.

Згідно з умовами укладеної угоди, інтернет-гігант буде закуповувати щорічно по 114 мегават електрики, одержуваної за рахунок роботи вітряних установок.

У заяві Google йдеться, що закупівля вітряної енергії є з одного боку для інтернет-компанії внеском у зниження викидів парникових газів, а з іншого - внеском у розвиток ринку альтернативної енергетики.

В інвестиційному підрозділі Google.org, де інтернет-гігант веде розробки багатьох "зелених" технологій, говорять, що мають намір оптимізувати раніше отриману технологію для обліку вітрової енергетики в домашніх і промислових масштабах.

Команда інженерів Google також займається розробкою екологічно чистих джерел енергії в рамках проекту Renewable Energy Cheaper than Coal initiative, який був запущений влітку 2008 року.

http://svb.org.ua/node/1750

 

 

Триває запис на безкоштовні тренінги щодо безпеки в Інтернеті

 

Ви маєте можливість запросити волонтерів Онляндії для проведення тренінгу у вашому регіоні. Онляндія — спільна ініціатива програми Microsoft «Партнерство в навчанні», соціально відповідальних комерційних структур, неурядових організацій, за підтримкою громадсько-соціальних діячів.

Цей сайт містить матеріали для дітей, батьків і вчителів (інтерактивні сценарії, короткі тести, готові плани уроків), завдяки яким діти зможуть освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. На сайті подано доступну, практичну інформацію з Інтернет-безпеки, що дозволить навіть початківцям ефективно використовувати ресурси мережі й захистити себе від небажаного контенту.

В рамках програми організовуються та проводяться тренінги в навчальних закладах, громадських організаціях та соціальних утановах для наступних цільових аудиторій:
- діти віком 10-14 років;
- підлітки;
- студентська молодь;
- педагогічні працівники;
- батьки дітей віком від 7 років.

Умови участі. Тренінги організовуються та проводяться в регіонах України на безоплатній основі для участників. Заохочується співпраця із навчальними закладами у формі: навчання вчителів, орагінзація та проведення тренінгів для учнів та батьків.

Для замовлення тренінгу та отримання додаткової інформації необхідно заповнити он-лайн форму
 http://www.onlandia.org.ua/ukr/training.aspx

 

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1442764

 

 

У Києві беруться підтримувати молодих вчених

 


 

«Підтримка талановитої молоді – єдина перспектива для української науки» – під таким гаслом у Києві відкрилася наукова конференція «Математика та науки про життя: можливості та взаємозв’язки». За сприяння фонду імені фон Гумбольдта і посольства Німеччини протягом двох днів в українській столиці молоді науковці розповідатимуть про свої відкриття у галузі математики та медицини.

Середній вік вчених в Україні – 54 роки. Директор Державного фонду фундаментальних досліджень Богдан Кияк нарікає, що серед молоді наука не дуже популярна. «Хоча за останні кілька років в Україні вдвічі побільшало аспірантів, але відомий і той факт, що близько третини таких молодих науковців рано покидають цю сферу і йдуть, наприклад, займатися бізнесом», – додає він.

Міжнародна наукова конференція «Математика та науки про життя...» надає можливість молодим українським вченим протягом кількох днів обмінюватися досвідом зі своїми іноземними колегами.

Україна і Німеччина: якою може бути співпраця?

Обговорюватимуть і питання українсько-німецької співпраці в науковій сфері, адже саме Посольство ФРН в Україні та Міжнародний фонд фон Гумбольдта – одні з ініціаторів цієї конференції.

За словами заступника генерального секретаря фонду фон Гумбольдта óзели Янецке, українським вченим важливо налагоджувати міжнародну співпрацю, адже питанню мобільності в науковій спільноті нині приділяють багато уяви.

«Наукові досягнення не можуть належати якійсь одній країні – це зазвичай обмін досвідом, тому й виходить, що той чи інший винахід чи відкриття стає надбанням усього світу, – зазначає вона. – Важливо зрозуміти, що ані німецькі, ані українські науковці, ані вчені інших країн не можуть досягнути успіху, не обмінюючись досвідом».

Бракує обладнання і житла

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – один із тих закладів, де готують не лише майбутніх спеціалістів у тій чи іншій сферах, але й науковців. В університеті впевнені, що молодих вчених в Україні побільшає, якщо забезпечити їх необхідним для досліджень обладнанням та житлом, але, за словами проректора з наукової роботи університету Валерія Григорука, з цим в Україні поки проблеми.

«Якщо раніше підтримувалася концепція, що талант сам собі проб’є дорогу, то нині вона змінилася. Талант потрібно знайти, виховати і забезпечити належними умовами, а пізніше він поверне за це сторицею», – каже Валерій Григорук.

Конференція «Математика та науки про життя: можливості та взаємозв’язки» завершиться 8 серпня врученням премій переможцям конкурсів молодих вчених. Серед заявлених тем конференції – зокрема представлення методів боротьби з вірусом ²Л/СНІД, хворобами серцево-судинної системи та шляхів зменшення негативних наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1443399

Просмотров: 731 | Добавил: egregor6833 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
еконмічни новини
Календарь
«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
сисадмину
Block title
>Скачать -->
Block title
Сергей Ковалев

Создайте свою визитку
Поиск
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 8
Архив записей
Мини-чат
200
Друзья сайта
  • Владимир Семиноженко
  • Сообщество uCoz
  • Официальный блог
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Медиапланер
    Создать бесплатный сайт с uCoz